Μακαρόνια με Γαλοπούλα, Κρέμα Καρύδας και Φυστικοβούτυρο

Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012



Μακαρόνια με Γαλοπούλα, Κρέμα Καρύδας και Φυστικοβούτυρο
Για 2 άτομα

Υλικά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2/3 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ λιωμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές φυστικοβούτυρο
  • 5 κουταλιές της σούπας κρέμα καρύδας
  • 2 στήθη γαλοπούλας κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 καρότο κομμένο σε λωρίδες με peeler
  • 250 gr σπαγγέτι από ρύζι ή noodles ριζιού

Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. 
  2. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4 - 5 λεπτά. 
  3. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το φυστικοβούτυρο και την κρέμα καρύδας και αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
  4. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας. Προσθέτουμε 2 - 3 κουταλιές της σούπας νερό ή ζωμό κοτόπουλου. 
  5. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα καρότα και μαγειρεύουμε μέχρι γίνει η γαλοπούλα περίπου 5 - 8 λεπτά. 
  6. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και τα λαχανικά στη σάλτσα. 
  7. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα μακαρόνια και σερβίρουμε.