Κινόα με Λαχανικά

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012


Αυτή είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές. Μπορείτε να την κάνετε σε διάφορες παραλλαγές.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι έχετε στο ψυγείο, να παίξετε με τα χρώματα και τις γεύσεις των λαχανικών χωρίς φόβο γιατί όποιον συνδυασμό και αν διαλέξετε δεν θα πέσετε έξω. 


Εγώ αντικατέστησα το ελαιόλαδο της πρωτότυπης συνταγής με σησαμέλαιο γιατί πιστεύω ότι ταιριάζει απόλυτα με τη φύση της κινόα, αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λάδι σας αρέσει.
~~~~~~~~~~
Κινόα με Λαχανικά
Εμπνευσμένο από το βιβλίο  The Food Doctor Ultimate Diet
Για 2 άτομα

Υλικά
  • 150 gr κινόα
  • 300 ml ζωμός λαχανικών
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 3 μέτρια αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο και λίγο ακόμα για να τηγανίσουμε τα αυγά
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • Μερικές σταγόνες Tabasco
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 μικρό καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτε
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Tamari 
Εκτέλεση
  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βράζουμε την κινόα με το ζωμό και 1 σκελίδα σκόρδο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί και να απορροφηθούν όλα τα υγρά. 
  • Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από τη φωτιά, λιώνουμε με ένα πιρούνι το βρασμένο σκόρδο και ανακατεύουμε να πάει παντού. 
  • Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
  • Τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι που καίει με ένα κουταλάκι λάδι και τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ψηθούν καλά. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε στην άκρη. 
  • Ζεσταίνουμε μία κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο σε ένα wok ή σε βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα για μερικά λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το Tabasco και ακόμα μία κουταλιά λάδι. 
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις λωρίδες του καρότου και του κολοκιθιού και σωτάρουμε για ακόμα 5 λεπτά. Τα λαχανικά μας πρέπει να είναι μαλακά αλλά ακόμα τραγανά. 
  • Ρίχνουμε στο wok  τα αυγά, τη σάλτσα Tamari και τα αυγά και ανακατεύουμε ελαφρά 
  • Τέλος ρίχνουμε την μαγειρεμένη κινόα και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Σερβίρουμε ζεστό 
~~~~~~~~~~