Κέικ με Λεμόνι Χωρίς Γλουτένη
Εμπνευσμένο από το βιβλίο "Fast, Fresh, Simple" της Donna Hay
Για 10 άτομα
Υλικά για το Κέικ
- 180ml λάδι καρύδας
- 2 αυγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
- 280 γρ γιαούρτι
- 385 γρ ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
Υλικά για το Γλάσο Λεμονιού
- 120γρ ζάχαρη
- 60ml χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές της σούπας Elderflower Cordial
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάζουμε το λάδι καρύδας, τα αυγά, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
- Κοσκινίζουμε από πάνω τους το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Ρίχνουμε μείγμα σε μια φόρμα 24 εκ. την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε για 35 minutes.
- Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι για να δούμε αν έγινε. Το μαχαίρι πρέπει να βγαίνει καθαρό.
- Βγάζουμε το κείκ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά, έπειτα το βγάζουμε στο πιάτο σερβιρίσματος.
- Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το elderflower cordial και το ρίχνουμε πάνω στο κέικ.