Για 2 άτομα
Υλικά
- 2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2/3 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ λιωμένο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλιές φυστικοβούτυρο
- 5 κουταλιές της σούπας κρέμα καρύδας
- 2 στήθη γαλοπούλας κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 καρότο κομμένο σε λωρίδες με peeler
- 250 gr σπαγγέτι από ρύζι ή noodles ριζιού
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4 - 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το φυστικοβούτυρο και την κρέμα καρύδας και αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας. Προσθέτουμε 2 - 3 κουταλιές της σούπας νερό ή ζωμό κοτόπουλου.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα καρότα και μαγειρεύουμε μέχρι γίνει η γαλοπούλα περίπου 5 - 8 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και τα λαχανικά στη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα μακαρόνια και σερβίρουμε.